JADŁOSPIS

ważny od 14-06-2021 do 18-06-2021

Poniedziałek

Śniadanie – płatki kukurydziane z musli na mleku, napar z herbatki owocowej, kanapka: pieczywo
mieszane, masło, twarożek naturalny ze szczypiorkiem (ziarnisty), wędlina dr., ogórek
świeży, sałata, rzodkiewka

Obiad – zupa krupnik z kaszy pęczak, schab karkowy pieczony w sosie własnym, surówka z młodej kapusty z marchewką, jabłkiem i oliwą z oliwek, ziemniaki, kompot z owoców
mieszanych

Podwieczorek – polenta z owocami (kasza kukurydziana, mleko, świeże owoce), żurawina/morela/
rodzynki, napar z herbatki owocowej, owoc

Wtorek

Śniadanie – płatki jęczmienne na mleku, napar z herbatki owocowej, kanapka: pieczywo mieszane, masło, szynka w/p, ser żółty, papryka kolorowa, roszponka

Obiad –  zupa warzywna żółta (dynia, fasolka szparagowa, papryka żółta, kukurydza), ryż
brązowy z serem twarogowym i świeżymi truskawkami, słupki warzyw (marchew, jabłko, kalarepka), kompot z owoców mieszanych

Podwieczorek – kanapka: bułka żytnia, masło, parówka w/p z szynki, pomidor ze szczypiorkiem, serem
mozzarella i świeżą bazylią, napar z herbatki owocowej, owoc

Środa

Śniadanie – płatki owsiane na mleku, napar z herbatki owocowej, kanapka: pieczywo mieszane, masło, pasta z twarogu z miodem i rodzynkami, pomidorki koktajlowe, sałata, kiełki

Obiad – zupa kalafiorowa z ziemniakami, potrawka drobiowa, surówka z pora i zielonego groszku z jogurtem, mini-marchewka z wody, kasza gryczana, kompot z owoców
mieszanych

Podwieczorek – budyń z borówkami, chrupki kukurydziane, napar z herbatki owocowej, owoc

Czwartek

Śniadanie – płatki ryżowe na mleku, napar z herbatki owocowej, kanapka: pieczywo mieszane, masło, jajko na twardo ze szczypiorkiem, powidła śliwkowe, sałata, rzodkiewka,
papryka kolorowa

Obiad – zupa ogórkowa, klopsiki z mięsa w/p-woł., sałatka z buraczków, surówka z rzodkwi z jogurtem, woda z cytryną i świeżą miętą

Podwieczorek – bułka maślana, koktajl mleczno-owocowy (maślanka, banan, jarmuż, nasiona chia), napar z herbatki owocowej, owoc

Piątek

Śniadanie – płatki żytnie na mleku, napar z herbatki owocowej, kanapka: pieczywo mieszane, masło, wędlina w/p, mix-sałat, ogórek świeży, kiełki

Obiad – zupa grochowa, ryba smażona, surówka z marchwi i selera naciowego, ziemniaki,
kompot z owoców mieszanych

Podwieczorek – kanapka: bułka graham, masło, serek homogenizowany z owocami i płatkami migdałów (wyrób własny), pomidorki koktajlowe, napar z herbatki owocowej, owoc

SMACZNEGO:)
Jadłospis może ulec zmianie.

Close Menu
Zmiana rozmiaru czcionki
Zmiana kontrastu